Zomerse roerbak



Ingrediënten:

1 limoen of citroen
1 dikke teen knoflook
1 el abrikozen jam
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
zonnebloemolie
400 gr kipfilet
500 gr groene asperges
6 middelgrote aardappels
1 zoete ui
1 bosje verse basilicum
zout en peper








Bereidingswijze:

Pers de limoen. Meng in een plastic zakje 2 el van het sap met
de knoflook uit de pers, abrikozen jam, Italiaanse kruiden en
2 el olie. Snijd de kipfilet in zulke kleine plakjes dat ze in
de wok snel klaar zijn. Schep het vlees in de marinade en
marineer 2-8 uur.

Haal het onderste gedeelte van de asperges en snijd ze in delen.
Kook de aardappels in de schil en spoel ze koud. Snijd de bijna
gare aardappels in parten. Snijd de ui in halve ringen. Snijd
de basilicum in reepjes. Haal het vlees uit de marinade en dep
het droog.

Verhit de wok voor. Schenk er wat olie in en roerbak de kip in
kleine gedeelten snel gaar. Schep alle kip uit de pan, voeg de
ui toe en roerbak op hoog vuur 3 minuten. Temper de hitte tot
half. Schep de aardappels erbij en roerbak 5 minuten. Schep de
asperges door de schotel en roerbak nog eens 5 minuten. Schep
als allerlaatste de kip erdoor en verwarm nog kort. Breng op
smaak met zout, peper, citroensap en de basilicum.

Home